Spintmijt, wat is het

Spintmijt is een microscopisch insect met een zeer klein lichaam en geen vleugels. Het woont over het algemeen op plantenblaadjes, voedt zich met nectar en het vrijgegeven stuifmeel om bloemen om groeiende scheuten te bestuiven. Ze zijn het meest actief gedurende de dag. De naam spintmijt is afgeleid van de spinachtige verschijningen van zijn lichaamsdelen, die lijken op die van een spin. Spintmijt is een plaag die grote schade aan vele soorten gewassen kan veroorzaken, vooral voor siergrassen en groenten. De spintmijt is een veel voorkomend probleem in Iowa, waar het in natte omgevingen gedijt. Om planten gezond te houden van deze plaag, is het belangrijk om te begrijpen hoe het schade veroorzaakt.

Welke plaag heb ik?

Spintmijten (tetraychus urticae) zijn de meest voorkomende oorzaak voor schade aan siergrassen. Deze soorten zijn agressief en vallen elk type grasgras aan, of het nu gaat om tarwe alfalfa, rogge of klaver. Ze zijn het meest actief tijdens de lente- en zomermaanden. Een rode spinmijt (Tetranychis Urticae) is iets kleiner dan de rode spinmijten, maar veroorzaakt nog steeds problemen aan uw gazon en tuin. Het geeft de voorkeur aan coole, schaduwrijke gebieden die vochtig zijn. Beide soorten spinnenmijten maken zijden websels rond planten.Als u een besmetting heeft en de typen spinnen wilt weten, een van de gemakkelijkste manieren om te bepalen of u een spinmijtprobleem hebt, is het gebruik van een vergrootglas zeer handig. Een Spintmijt bestrijden wordt hierdoor makkelijker. De rode spinmijten, die soms worden aangeduid als de grote rode, zijn de grootste van alle spintmijten. Ze zullen grote, rode lichaamsdelen hebben met zwarte vlekken op hen. Deze vlekken op hun lichaam kunnen verschijnen als donkere plekken wanneer bekeken met het blote oog.

Rode spinmijten produceren zijden draden. Ze draaien deze draden tijdens het voeden met plantensappen, dus het is belangrijk om uw tuin goed onderhouden te houden. Er zijn verschillende manieren om de populaties van beide soorten mijten te beheersen en te beheren, inclusief het gebruik van chemische pesticiden, vallen en belemmeringen om te voorkomen dat ze uitkomen. Ook lijken de Spintmijten niet op de standaard ongedierte zoals larven, bijvoorbeeld Emelten. Het is belangrijk om te weten hoe u de soort spintmijten in uw regio moet identificeren, omdat sommige variëteiten uiterst schadelijk kunnen zijn voor gevoelige planten. Je kunt meer weten over het beschermen van je planten en je achtertuin door te luisteren naar professionals op het gebied van ongedierte.

Andere Blogs

Recent