Pas op! Het voorjaar komt er weer aan

Het voorjaar en de zomer komen er weer aan. Dit betekent dat het slim is om na te denken en wat dingen te gaan voorbereiden. Denk bijvoorbeeld aan je tuin, je huis en wat je wil gaan doen de aankomende maanden. Wat zijn je doelen en hoe wil je er in de zomer bij zitten? Nu is het moment om daaraan te gaan werken. Dit kan je op allerlei verschillende manieren doen en dat gaan we jou uitleggen in deze blog. Hoe zorg je ervoor dat je jouw tuin er in de zomer piekfijn uitziet en hoe zorg je ervoor dat je jezelf lekker en fit voelt op het strand?

In de zon in je tuin

Wanneer de zon weer gaat schijnen wil je natuurlijk lekker kunnen genieten van je tuin. Lekker buiten in de natuur genieten van de warmte de fluitende vogeltjes. Het is daarom slim om al te gaan kijken welke voorbereidingen je kan treffen om je tuin er goed uit te laten zien. Ga bijvoorbeeld aan de slag met de indeling van je tuin of de decoratie. Welke planten wil je in het voorjaar tot bloei laten komen? Het is daarnaast belangrijk om ongedierte niet toe te laten in je tuin. Maak gebruik van engerlingen. Wil je spint bestrijden? Dan is het belangrijk dat je de juiste middelen inzet.

Fit het strand op

Het is natuurlijk lekker als je het strand op kan en je ook goed voelt in je zwem/zonkleding. Het is belangrijk om hier alvast mee te beginnen op dit moment. Kijk bijvoorbeeld welk sportschema je gaat doen de aankomende weken en welke voeding je inneemt. Maak voor de aankomende 3 tot 4 maanden een plan en zorg dat je hiermee gedisciplineerd me omgaat. Om resultaat te behalen is het belangrijk dat je niet ‘eventjes’ gaat sporten maar dat je een strak plan aanhoudt. Denk bijvoorbeeld aan een sport en voedingsschema van ongeveer 12 weken waarbij je vooral sterk wilt worden en vervolgens een schema van ongeveer 4 tot 6 weken waarin je voornamelijk wilt afvallen. Voor zowel vrouwen als mannen kan je verschillende schema’s gebruiken. Het is belangrijk dat je doet waar je jezelf goed bij voelt. Wordt het een ‘moeten’ dan kan je bij jezelf afvragen of dit wel de juiste methode voor jou is.

Alle spullen in huis?

Het is slim om alvast zomerspullen in huis te halen in plaats van in de zomer zelf. In de zomer kunnen de luchtbedjes bijvoorbeeld erg duur zijn of niet meer op voorraad zijn.

Andere Blogs

Recent