Onmisbaar voor de nieuwe hondeneigenaar

Tijdens de Corona zijn er een hoop nieuwe honden eigenaren bijgekomen. Niet gek, want meer dan ooit beseffen we dat naar buiten gaan ontzettend lekker, en goed voor je is. En laat het hebben van een hond nou hiervoor niet alleen een goede stok achter de deur zijn, je hebt ook nog eens een vriend voor het leven. Want wat is er nou mooier dan de hechte band die kan ontstaan tussen hond en baasje. Maar natuurlijk moet je er eerst voor zorgen dat je pup opgroeit tot een goede, gehoorzame hond. En hier heb je natuurlijk het een en ander voor nodig, gelukkig hebben we de meest onmisbare zaken voor jou even op een rijtje gezet. Zo weet je zeker dat je klaar ben voor je trouwe viervoeter.

Een bench

Een pup kan je in het begin nog niet zomaar alleen thuis laten. De kans dat hij dan ergens zijn behoeftes doet in je huis is dan erg groot. Ook is de kans zeer zeker aanwezig dat de pup direct aan de haal gaat met spullen die je liever niet in een puppybek ziet. Een bench is daarom onmisbaar, richt hem in zoals een mandje, en gebruik hem ook zo voor de pup. Zo zal hij snel wennen aan soms even opgesloten zitten, bijvoorbeeld wanneer je eventjes boodschappen moet doen. Naarmate de pup zinderlijker wordt, en meer te vertrouwen is rond huis kan je de bench soms openlaten als je korte stukjes van huis gaat. Zo went je pup aan zijn nieuwe vrijheid!

De riem

Je pup moet er natuurlijk ook een paar keer per dag uit. En hierbij is een riem natuurlijk onmisbaar. Het is immers onverantwoord om een pup on aangelijnd te laten lopen, al helemaal op drukke plekken. De kans dat hij schrikt is groot, met alle mogelijke gevolgen van dien. Investeer daarom in een goede hondenriem. Zo weet je zeker dat hij goed aansluit om de hals, en de pup niet zomaar kan ontsnappen. Probeer riemen die uitrollen te vermijden, met deze hondenriemen heb je namelijk een stuk minder controle over je hond, en dit is vooral met een pup niet ideaal. Het beste is om een vaste lijn te nemen tussen de anderhalve en twee meter. Het liefst met een losse halsband, omdat je waarschijnlijk geregeld een nieuwe grotere band zal moeten kopen. Ook maakt een halsband het vastpakken van de pup een stuk makkelijker!

Andere Blogs

Recent