Met een goedkope trampoline vrolijk de zomer door!

Trampoline springen is een zeer populaire activiteit bij zowel kinderen als volwassenen. Met een goedkope trampoline in je tuin of in je huis zorg je dat je op een vrolijke manier in beweging blijft. Daarnaast is trampoline springen erg gezond en goed voor je humeur. Een ideale manier om fit te blijven dus! Benieuwd naar de voordelen van trampoline springen? Lees hieronder verder en verbaas je over wat een goedkope trampoline allemaal voor je kan doen.

Springen is gezond!

Een van de grootste voordelen: trampoline springen is super gezond! Trampolinespringen is goed voor je stofwisseling. Het zorgt voor een snelle vetverbranding en is een goede methode om je conditie te trainen. Daarnaast is trampolinespringen een goede oefening voor je evenwicht en je balans.

Gun je gewrichten een goedkope trampoline

Bewegen op een trampoline is een goede methode om je gewrichten soepel te houden. Je traint je gewrichten en spieren zonder deze te overbelasten of te forceren. Omdat je springt op een zachte ondergrond ervaart je lijf een veel minder harde ‘klap’ bij het neerkomen dan als je springt op een harde ondergrond. Door deze zachte landing is springen op een trampoline een goede manier om te trainen zonder kwetsbare gewrichten of spieren te beschadigen. Daarom wordt bewegen of springen op een trampoline ook vaak ingezet bij het herstellen van een blessure of operatie.

Trampolinespringen is goed voor je humeur

Naast dat trampoline springen gezond is, is het ook bevorderlijk voor je gemoed. Je lichaam maakt als het sport of intensief beweegt namelijk endorfine aan. Endorfine staat ook wel bekend als het ‘gelukshormoon’. Trampoline springen is een intensieve activiteit waarbij je veel beweegt, en dus veel endorfine aanmaakt. Daarnaast vraagt trampolinespringen om focus en concentratie. Tijdens trampolinespringen pieker je daarom minder. Je hersenen hebben namelijk geen ruimte om zich met andere dingen bezig te houden. Het is dus een soort actieve vorm van mindfulness.

Goedkope trampoline in alle soorten en maten

Geen ruimte voor een grote trampoline? Of wil je graag binnenshuis sporten? Naast grote trampolines voor in de tuin zijn er ook veel kleine trampolines te verkrijgen. Er zijn zelfs speciale draagbare trampolines die je gemakkelijk mee kan nemen. Ben je op zoek naar een activiteit die je in je kamer kan doen? Er zijn veel workouts te vinden die speciaal gemaakt zijn om uit te voeren op een kleine goedkope trampoline. Naast springen is een trampoline ook zeer geschikt om andere oefeningen op te doen. Denk bijvoorbeeld aan joggen op de plaats of cardio oefeningen.

Andere Blogs

Recent