Mijn favoriete schoenenmerken

Het vakantiegeld is afgelopen maand weer gestort, het weer wordt steeds mooier buiten, en iedereen doet weer een stukje aardiger tegen elkaar. Wat zijn het toch goede tijden. En om goede tijden te vieren, heb ik besloten om weer eens lekker te gaan shoppen voor good old fashioned shoes. Jazeker, het is tijd om de schoenencollectie weer uit te breiden, zodat we op de terrassen, die inmiddels weer op mogen, lekker kunnen flaneren, en zien en gezien mogen worden.

Om die reden heb ik vandaag dan ook een aantal van mijn favoriete schoenenmerken op een rijtje gezet, om ze enigszins uit te lichten. Bovendien zijn al deze merken verkrijgbaar op mijn favoriete schoenen webshop, Van Arendonk.

VEJA sneakers dames

Dit mooie merk is afkomstig uit Frankrijk, en is helemaal eco friendly. Opgericht in 2003 door twee Fransozen die vonden dat het wel een stuk beter kon in de industrie: slechte werkomstandigheden voor degenen die de schoenen daadwerkelijk maken, en het materiaalgebruik was totaal niet milieubewust. Sébastien en François-Ghislain besloten daarom om hun eigen merk op te richten, wat leidde tot VEJA.

De twee besloten daarom een flinke reis te maken om alle fabrieken en plantages te bezoeken waar de materialen vandaan kwamen, en kwamen tot de conclusie dat er eigenlijk heel veel mis is. Ze hebben daarom besloten om de hele supply chain van de schoen op te breken, zodat ze heel duidelijk konden zien waar elk onderdeel vandaan kwam, en door wie het is gemaakt. Zo kunnen ze garanderen dat hun schoenen op een milieuvriendelijke manier gemaakt zijn, en dat de mensen in de fabrieken niet worden uitgebuit.

Inmiddels zijn hun schoenen een groot succes, en is de V aan de zijkant van de schoenen zeer herkenbaar. Niet alleen staat het voor VEJA, maar ook voor ‘vegan’, want veel van hun schoenen zijn zelf zo plantbewust gemaakt, dat ze vegan genoemd mogen worden.

Nubikk schoenen

Dan een succesverhaal van eigen bodem: Nubikk schoenen. Dit mooie merk is een stuk jonger, want het is namelijk pas sinds 2012, en is opgericht door een stel Nederlanders! Dit merk kenmerkt zich juist voor het stadse leven. Het zijn allemaal stevige stappers, die er wel enorm goed uitzien, maar dus wel gemaakt zijn tegen een stootje.

Nubikk maakt ook schoenen voor mannen, dus als je een leuk paar schoenen wilt kopen voor je vriend of man, dan ben je bij dit merk ook aan het goede adres. Veel shop plezier!