Eindelijk weer genieten van de zon

We hebben het allemaal de afgelopen weken wel gemerkt: het voorjaar is er en de zon laat zich heerlijk zien. Ondanks de intelligente lockdown hoefden we dan ook niet erg te klagen. Het weer was namelijk erg aangenaam – zeker als we toch de hele dag thuis moeten zitten. Zelf ben ik gek op het voorjaar en de zomer. Die zonnige weekenden spenderen in de tuin of op een terras, ja daar kijk in de hele winter naar uit. Nu is het dan eindelijk zo ver: we kunnen echt genieten van de zon. In mijn blogpost van vandaag geef ik je tips en advies hoe ik het thuis aanpak.

Thema in de tuin

Is jouw tuin al perfect voor lange zomeravonden en heerlijke weekenden? Dan is het leuk om een weekend uit te zoeken en er een thema aan te hangen. Zo zou ik bijvoorbeeld nu eigenlijk in Marrakech moeten zitten. Helaas ging die vakantie niet door, dus ik besloot Marrakech naar mij te halen! Zodra we het groene licht krijgen op vakanties, dan boek ik natuurlijk direct een stedentrip Marrakech. Terwijl we dus nu het nieuws afwachten wanneer we weer mogen reizen, geniet ik ondertussen heerlijk op z’n Marokkaans in mijn tuin. Uiteraard hoef je niet ook hetzelfde thema te gebruiken. Met een klein budget en wat heerlijk eten kun je je gelijk al aan de Franse Côte d'Azur wanen!

Heerlijk koken

Iets anders waarmee ik lekker thuis uitpak? Barbecueën! Normaal heb ik zoveel plannen staan dat ik amper tijd overhoud om te koken – laat staan uitgebreid te barbecueën. Aangezien ik nu voornamelijk vanuit huis werk, bespaar ik aanzienlijk op reistijd. Die tijd stop ik in het voorbereiden van een heerlijke maal. Zo heeft mijn partner een nieuwe barbecue aangeschaft, zo’n green egg. Nu kunnen we dus grotere stukken vlees bereiden. Denk bijvoorbeeld aan pulled pork gemaakt op de bbq! Daarnaast ben ik ook lekker aan het experimenteren met vegetarische recepten. Daar heb ik immers nu ook zeeën van tijd voor!

Lezen aan het zwembad(je)

Op vakantie geniet ik ook altijd door simpelweg een boek te lezen aan het zwembad. Tussendoor, als het te warm wordt, dan neem ik een duik. Eenmaal weer droog kan ik verder met mijn boek. Thuis heb ik daar mijn eigen variatie van gecreëerd. Er zijn namelijk van die mooie, grote opblaasbare zwembaden voor volwassenen. Ik heb mijn tuin opgemeten en ik kon er precies eentje kwijt. Dus nu lig ik lekker te lezen op mijn ligbed en tussendoor kan ik mezelf even onderdompelen om af te koelen. Zo heerlijk kan het leven in eigen tuin zijn!