Ontdek de natuur van Turkije!

Turkije kennen wij Nederlanders natuurlijk allemaal van de geweldige all-inclusive resorts, Istanbul en Bosporus. Behalve deze trekpleisters heeft het land echter nog zo veel meer te bieden. Zowel cultuur als natuur heeft dit land werkelijk waar in overvloed. Omdat er vaker wordt ingegaan op de cultuur van Turkije, is besloten om dit blog anders vorm te geven. Hier gaan we namelijk in op de geweldige natuurgebieden die je in Turkije kunt ontdekken. Ben je benieuwd geworden naar de mogelijkheden? Boek dan vliegtickets Turkije, of lees dit blog!

De eerste reis tip: Cappadocië

Deze regio is weliswaar niet per se rustig of onbekend, maar toch is het zeker de moeite waard om Cappadocië een bezoek te geven. Je hebt hier namelijk het Goreme National Park. Dit is een bijzonder mooie plek, zeker wanneer je in een luchtballon de omgeving van bovenaf kunt bekijken.

Je kunt hier behalve een luchtballonvaart maken, ook bijvoorbeeld Pasabag bezoeken. Deze plek staat ook wel beter bekend als de vallei van de monniken. Je hebt hier een geweldige wijngaard. In het midden hiervan de meest bijzondere rotsen, zoals afgebeeld in de afbeelding hierboven. Jaren geleden boden deze rotsen onderdak aan kluizenaars. Zeker een bijzondere plek om gezien te hebben!

Reis tip twee: Kaçkar bergen

Als je van bijzondere natuur houdt, dan is Nationaal park Kaçkar Dağları zeker een plek waar jij jezelf thuis zult voelen en jouw ogen uit zult kijken. Dit gebied ligt in het oosten van Turkije, tussen een grote rivier en de Zwarte Zee. Je hebt hier ruige gebergten, azuurblauwe en heldere meren. En om het totaal nog wat mooier te maken heb je in deze omgeving ook groene weiden en dalen, waardoor je jezelf in de Oosterse Alpen waant.

Pro reis tip: als je van gebergten houdt en tegelijkertijd graag bloemen bekijkt moét je echt naar het Taurusgebergte. Dit gebied in het zuiden van Turkije staat erom bekend dat je prachtig kunt wandelen tussen heerlijk geurende bloemen. Ga wel in het late voorjaar! Dat is namelijk de perfecte tijd om bloemen te bekijken.

De laatste tip, voor nu: Natuurgebieden bij Izmir

Je kent dit plaatje wellicht als een van de grootste trekpleisters voor zonliefhebbers. Als je even verder reist naar het noorden van Izmir stuit je al snel op geweldig mooie natuurgebieden waar water en groene oases elkaar in prachtige harmonie treffen.

Dit is de geweldige omgeving voor grote hoeveelheden trekvogels. Als jij het geweldig vind om vogels te spotten kan je zeker een bezoek aan het Kuscenneti Nationaal Park overwegen. Je hebt hier meerdere plekken die uitermate geschikt zijn om vogels te spotten.

Andere Blogs

Recent