Op zoek naar een nieuwe hobby? Lees verder!

Tijdens de lockdown, zelfisolatie, thuis quarantaine of hoe je het ook noemen wil, kwamen velen van ons dichter bij onszelf dan ooit. De gehele buitenwereld werd uit ons  leven weggestript, en we bleven over met alleen onszelf. Een grote confrontatie, aan het begin, maar er ontstond bij velen ook al snel een soort motivatie om er het meeste uit te halen. Een bedrijfje op te starten, een nieuwe hobby oppakken. Ondanks dat de wereld nu weer een beetje aan het lopen lijkt te zijn, en we weer iets meer vrijheid hebben, blijft bij veel mensen die drang om iets nieuws te willen leren, een nieuwe interesse of hobby op te pakken. Heb jij dit ook, maar heb je geen inspiratie? Lees snel verder!

Koken en bakken

De makkelijkste hobby of interesse om zelf vanuit huis op te pakken is koken en bakken. Het enige wat je nodig hebt is jezelf, een keuken, misschien wat keukengerei en een oven, een supermarkt en je bent er al. Misschien moet je even wat research doen over welke smaken bij elkaar passen, en hoe je bepaalde gerechten het beste klaarmaakt, maar bij de meesten van ons zit dat er al wel aardig in. Zoek een leuk recept op een maak het klaar, en probeer er je eigen twist aan te geven. Het gaat met vallen en opstaan, maar je hebt nu alle tijd!

Bierproever of brouwer

Waar wijndrinkers het drinken van wijn vaak als een hele interesse of hobby zien, heeft bier een heel ander imago. Jammer, want de laatste jaren komen er steeds meer interessante en ambachtelijke speciaalbiertjes op de markt. Als je houdt van bier, waarom maak je er niet je hobby van? Ga lezen over de verschillende smaken en ingredienten, koop interessante biertjes in en probeer erachter te komen waar je van houdt en waarom. Een gratis tip van ons: de uiltje bird of prey ipa is toegankelijk voor zowel de doodgewone pilsdrinker als een liefhebber van speciaalbier, en is dus een mooi begin. Houd je scores bij voor alles wat je proeft in een app of op papier, en maak het een interesse!

Iets creatiefs

Een andere ideale manier op jezelf bezig te houden én te verrijken is natuurlijk door creatief aan de slag te gaan. Schilderen en tekenen, maar ook bijvoorbeeld designen op de computer, schrijven van gedichten of juist cabaret shows, armbandjes maken, beeldhouwen, graffiti, leren tattooeren, noem het maar op. De opties zijn eindeloos: verken jezelf!