Mijn man, die dacht dat hij een echte klusser was.

Mijn man denkt dat hij een echte klusser is, maar dat is helemaal niet zo. Ik heb hem lang in de waan gelaten, tot hij ons hele huis verpest had. We waren een perfecte kandidaat voor "Help mijn man is klusser!". Het heeft helaas heel ver moeten komen, wilde hij snappen dat hij helemaal geen klusser was. Mijn huis was inmiddels aardig verpest.

Extreme home make-over

Gewapend met een betonmixer, zakken cement en weet ik veel wat, zou mijn man wel even een uitbouw fixxen. Je weet wel, zo'n verlengstuk aan je woonkamer, met veel ramen, waardoor je een prachtige lichte doorzonwoning van krijgt. Hij had een paar maten opgetrommeld en ze gingen aan de slag. Ik vroeg nog: "moeten jullie geen plan maken?"  waarop hij beledigt reageerde dat ze echt geen amateurs waren, en dus geen plan nodig hadden. Ik zag de bui al hangen en besloot een paar dagen bij mijn zus te overnachten. 

Regelrechte ramp

Toen ik na een week terug kwam, wist ik niet wat ik zag. Ik kon werkelijk mijn ogen niet geloven. Mijn volledige woonkamer lag in puin! Er zaten gaten in de vloer, een muur was gedeeltelijk ingestord en een uitbouw was in velden of wegen niet te herkennen. Ik barstte in huilen uit en mijn man zag dat ik dit keer echt het vertrouwen in hem was verloren. Schaapachtig gaf hij toe dat hij niet goed wist hoe hij zich hier uit moest redden en een fikse ruzie volgde. Ik zei boos dat hij het maar moest oplossen en tot hij dat voor elkaar had, ik niet thuis zou slapen. Ik ben meer dan een maand bij mijn zus geweest en had het contact verbroken. Ik had gezegd dat hij contact met me mocht opnemen als het huis weer in orde was en dat duurde uiteindelijk een week of 5. Hij had gelukkig een professional ingehuurd die alles heeft opgelost. Het heeft ons alleen echt bakken met geld gekost en we waren al ons spaargeld kwijt. Ik ben wel teruggekomen bij mijn man, onder de voorwaarde dat hij nooit meer zou klussen. Gelukkig vond hij zijn huwelijk belangrijker en zijn we nu gelukkig samen. Maar zelf je huis verbouwen? Ik raad het je af. Heb jij ook zo een man die denkt dat hij een echte klusser is? Laat hem eerst wat afleveringen zien van helse verbouwingen om dit idee uit zijn hoofd te praten. Straks ben jij ook al je spaargeld kwijt.