Uitzendbureau Ridderkerk is er ook voor jou!

Stel, je zit dankzij de corona-crisis al een paar weken thuis. Je werkgever heeft werktijdverkorting aangevraagd omdat er geen vraag is naar de producten die jouw bedrijf produceert of het is simpelweg niet mogelijk om op 1,5 meter van elkaar aan het werk te zijn. Dat geeft je de tijd om thuis eens goed te bedenken wat je nu eigenlijk verder wilt met je leven. Ben je tevreden in je huidige baan? Of mag het wel wat anders? Door je in te schrijven bij Uitzendbureau Ridderkerk zet je in ieder geval een stap in de richting van jouw nieuwe toekomst. 

Uitzendbureau Ridderkerk is er voor werkgevers en werknemers

Als je als werkgever nu, tijdens deze crisis, ineens een enorme piek in het werk ervaart, dan kun je er natuurlijk voor kiezen om zelf actief op zoek te gaan naar nieuwe medewerkers. De kans is echter groot dat het je, in verhouding, teveel tijd kost om een goede sollicitatieprocedure op te starten. Zeker wanneer het gaat om tijdelijke medewerkers die nu, tijdens de crisis, inpakwerk of magazijnwerk gaan doen. Het gaat er dan alleen om dat je gemotiveerde mensen vindt, die de handen uit de mouwen willen steken. Door Uitzendbureau Ridderkerk in te schakelen, zorg je ervoor dat je een groot deel van deze procedure niet zelf hoeft te doen. Dat scheelt je vooral veel tijd.

Werknemers werken graag voor een uitzendbureau

Jobhoppen is een ding op het moment. Mensen blijven niet meer jarenlang in dienst van een bepaalde werkgever. Door gebruik te maken van een uitzendbureau kunnen werknemers zelf aangeven hoeveel ze willen werken en in welke richting. Dit kan dan ook gaan om tijdelijke klussen. Op die manier kan een werknemer er ook nog eens achter komen welk werk echt goed bij hem of haar past. Dit is jobhoppen voor professionals. En omdat een werknemer veel ervaring opdoet, is deze voor steeds meer functies inzetbaar.

Solliciteren in tijden van corona

Alles loopt even anders dan anders op het moment. Doordat iedereen zoveel mogelijk thuis aan het werk is, worden er maar heel sporadisch persoonlijke gesprekken gevoerd tussen werknemer en werkgever. Dat heeft natuurlijk nadelen, je wilt iemand ontmoeten om te ontdekken dat er een klik is, maar ook voordelen. Door de complete sollicitatieprocedure online te voeren, kan er sneller gehandeld worden. Mensen kunnen eerder een beslissing nemen en er kunnen sneller contracten worden afgesloten. Er hoeft niet meer gereisd te worden om een sollicitatiegesprek te voeren. Er zijn heus voordelen aan deze ellendige situatie!