De juiste verlichting voor de badkamer

Als het om binnenverlichting gaat dan besteden mensen over het algemeen weinig aandacht aan de badkamer. Veel badkamers hebben dan ook rare verlichting, of slechts één enkele lamp in het midden van het plafond. Als het gaat om persoonlijke verzorging voor de spiegel dan is goede verlichting behoorlijk belangrijk. Ook ziet het er allemaal gewoon een stuk gezelliger uit wanneer er goed nagedacht is over de verlichting. Ook is verlichting belangrijk om sommige soorten schimmels tegen te gaan. Om de juiste verlichting voor de badkamer te kiezen is het belangrijk met een aantal dingen rekening te houden. Daarom hier een aantal tips om de juiste verlichting voor de badkamer te vinden. 

Vanity lighting

Vanity lighting is het plaatsen van lampen op een symmetrische wijze om de spiegel heen. Hierdoor wordt het licht als het ware eerlijk over het gezicht verdeeld, en is het makkelijker om aan persoonlijke verzorging te werken. Een grote fout die veel mensen maken in de badkamer is om de lampen alleen in het plafond te hebben. Hierdoor vallen er schaduwen op het gezicht die een vertekend beeld geven. Het beste is het om een verticale balk als lamp te gebruiken en die aan beide kanten van de spiegel plaatst. Helaas is dit niet altijd mogelijk vanwege de maat en de plaats van de spiegel. Daarom zijn er ook nog andere mogelijkheden.

Downlights

Door in het plafond downlights te plaatsen en die van meerdere plekken op de ruimte voor de spiegel richt, kan je ook een evenwijdige verlichting bereiken. Door de warme kleuren die beschikbaar zijn qua downlights kan je met de juiste instellingen een warme gloed over het gezicht krijgen. Dimbare led downlights zijn perfect om aan persoonlijke verzorging te werken. Door de intensiteit hoger of lager te zetten kan je de perfecte balans vinden.

Sfeerverlichting

Wanneer je niet bezig bent voor de spiegel kunnen de vanity lighting en de downlights uit. Daarnaast wil je dus nog een sfeerverlichting hebben. Zeker wanneer je lekker in bad aan het relaxen bent is het fijn om rustgevende verlichting te gebruiken. Met dimmers kunnen de lampen ook op een lage stand worden gezet om de juiste sfeer te creëren. Een rode kleur in de sfeerverlichting werkt erg goed om te kunnen ontspannen. Uiteraard is het ook hier de bedoeling dat je leds gebruikt. Deze lampen zijn vele malen zuiniger dan hun soortgenoten, en je merkt het verschil amper. En geloof me, met de juiste verlichting is het een stuk aangenamer om te douchen of in de ochtend je tanden te poetsen!