Badkamers

Vroeger maakte het nooit zoveel uit hoe je badkamer eruitzag. Als hij ouderwets en roestig was dan was het geen enkel probleem. Tegenwoordig is het steeds belangrijker hoe je badkamer eruitziet. Veel mensen hechten meer waarde aan het uiterlijk van hun badkamer dan voorheen. De keuze in badkamers is de laatste jaren enorm toegenomen. Er zijn steeds meer aanbieders en je kunt het zo gek niet bedenken of het is mogelijk. Badkamers zijn ook steeds meer een plaats om te ontspannen. Je kunt kiezen voor een bad maar ook voor een uitgebreide douchecabine met bijvoorbeeld massagestralen of een stoomcabine.

Keuzes

Er zijn een aantal belangrijke keuzes die je moet maken voor je je badkamer gaat plaatsen. Als eerste moet je er over nadenken wat voor elementen je wilt in je badkamer. Of je een douche wilt of een bad, of allebei. Of je een 1 persoons wasbak wilt of 2 of meer wasbakken. Wat voor materiaal je aan je muren wilt. Je kan de muren bijvoorbeeld verven of je kan het tot het plafond betegelen . Dan moet je nadenken over de kleuren in je badkamer. Wil je juist een donkere badkamer met grijs en zwart of wil je een lichte kleur badkamer met frisse kleuren zoals blauw en wit. Voor de wintermaanden is het ook belangrijk dat je een verwarming in de badkamer hebt. Je kunt natuurlijk voor een simpele radiator gaan of je kan een handdoekradiator kopen. Hier zijn tegenwoordig ook vele keuzes in. Bij iedere inrichting is wel een passende radiator te vinden.

Accessoires

Een ander belangrijk onderdeel van de badkamer zijn de accessoires.  Als je de douche, het bad en de handdoekradiator gekozen hebt is het tijd om de accessoires uit te kiezen. Een spiegel is een onmisbaar accessoire in je badkamer. De verlichting is daarnaast ook erg belangrijk. Er zijn veel mogelijkheden in de keuze van je spiegel. Je kunt kiezen uit de basic ronde of vierkante spiegels. Ook zijn er spiegels waar erachter ledverlichting komt. Dit kan erg mooi licht zijn om je in op te maken of je haar te kunnen doen. Daarnaast kan je natuurlijk ook kiezen voor een normale spiegel en dan daarboven mooie spotjes hangen. Of in de badkamer zelf voor mooi licht zorgen. Verlichting en spiegels zijn een keuze voor jaren dus het is zinvol om daar vooraf goed over na te denken. Mooie verlichting kan van je badkamer een sfeervolle ruimte maken.