De voor- en nadelen van een elektrische mamafiets

Zoals je inmiddels vast wel gezien hebt is de elektrische mamafiets de nieuwe hype onder de jonge en stijlvolle moeders, maar wat is nu echt dat voordeel van die e bikes? Het is goed voor het milieu, ze zijn snel en comfortabel. Alleen wat zijn nu de nadelen precies van een e bike. In dit artikel gaan we erop in.

Voordelen van een elektrische mamafiets

De voordelen zijn overduidelijk. Je bent goed bezig voor het milieu en je verbetert je conditie ondertussen ook nog eens. Aangezien langere afstanden goed te doen zijn hoef je niet meer te kiezen voor de auto en bespaar je brandstof. Ook stoot je geen schadelijke stoffen meer uit of sta je vast in de stedelijke files. Hiermee ben je ook een stuk sneller dan de andere moeders bij de school. Door gebruik te maken van een elektrische mamafiets hoef je je ook geen zorgen meer te maken over je boodschappen. De e bike is multifunctioneel en zorgt dat je snel op je bestemming aankomt. Daarnaast is er nog een ander voordeel om te kiezen voor een e bike, namelijk dat het comfortabel is. Er is gezorgd dat je frame is afgesteld op het dragen van extra gewicht en een lagere instap heeft. Hiermee kan je makkelijk je boodschappen vervoeren en je kinderen naar school brengen of ophalen van de kinderopvang, zonder dat je hierbij het milieu extra belast. Bij regen en tegenwind vlieg je iedereen voorbij, een extra voordeel waar je misschien niet gelijk vanuit gaat. Misschien is het je al opgevallen dat al die oudere mensen je voorbij vliegen, nou dat komt dus omdat ze voor een e bike hebben gekozen.

Nadelen van een elektrische mamafiets

Helaas kleven er een paar nadelen aan. Je dient te kiezen voor een goede accu, anders is je actieradius beperkt en moet je hem constant aan de lader hangen. Je kan ervan uitgaan dat de accu met de tijd slechter wordt, hierdoor kan je er beter voor kiezen om gelijk een betere fiets aan te schaffen met een goede accu. De fietsen zijn behoorlijk duur in de aanschaf, zeker als je kiest voor een betere accu, maar dit is vaak de moeite waard als je bedenkt hoeveel kosten je bespaard op brandstof. Nog een reden om te kiezen voor een kwalitatief goede fiets is dat het onderhoud en de reparaties prijzig zijn. Als laatste moet je misschien wennen aan het feit dat een e bike een stuk zwaarder is dan een normale fiets, maar dit wordt snel goedgemaakt door alle voordelen die het biedt. Bekijk welke fietsen goed uit de test komen en je zal geen miskoop begaan.

Vorig artikelEen leven na schulden?
Volgend artikelBadkamers

Andere Blogs

Recent