Een nieuwe auto kopen, hoe maak jij die keuze?  

Ben je op zoek naar een andere auto of ben je misschien wel op zoek naar je eerste auto? Vroeg of laat komen de meeste van ons op het punt dat ze een auto gaan kopen. Dit kan je eerste auto zijn, je derde auto of misschien wel je vijfde auto. Een nieuwe auto kopen is in ieder geval niet iets wat je elke dag doet en daarom is het wel een beslissing waar je goed over na moet denken. Benieuwd waar je op moet letten tijdens een auto kopen? In dit blog hebben we wat punten voor je op een rijtje gezet.

Bepaal je budget

Alhoewel we het helemaal niet erg zouden vinden is een auto kopen tot op heden nog steeds niet gratis. Ben jij opzoek naar een nieuwe auto? Dan moet je daar uiteraard wel wat centjes voor neerleggen. Daarom is het goed om eerst te bepalen wat je budget is. Ben jij nog aan het studeren en ben je pas net begonnen met je baan? Dan zal je budget waarschijnlijk veel lager liggen dan dat je al een aantal jaar werkzaam bent bij een werkgever. Eenmaal je budget bepaalt? Dan kun je ook de keuze maken uit een nieuwe auto of een tweedehands auto. Een nieuwe auto is over het algemeen een stuk duurder maar je weet wel dat er nog niks met deze auto is gebeurt. Dit wil zeggen dat je de eerste bestuurder bent, de eerste eigenaar en dus ook de eerste die hem mee de weg op neemt. Daarnaast zijn nieuwe auto’s in het algemeen ook verzekerd dus mocht er iets technisch niet in orde zijn, dan valt dit onder je garantie. Ga je toch liever voor een tweedehands auto? Let er dan op dan je er eentje koopt die niet te oud is en niet al te veel op de teller heeft staan. Je weet uiteraard nooit wat er voor jou met de auto is gebeurt maar door te letten op dit soorten dingen streep je wel al weer wat risico’s weg.

Kies het merk en/of model

Er zijn een tig aantal merken op de auto mark die allemaal beloven dat hun auto beter is dan alle andere. Ieder merk wil graag zoveel mogelijk auto’s verkopen dus het is daarom goed om eerst zelf een beetje onderzoek te doen voordat je de slogan van het eerste en beste merk vertrouwd. Op internet zijn bijvoorbeeld genoeg reviews te vinden van andere mensen met wat zij van die desbetreffende auto vinden. Ben je bijvoorbeeld geïnteresseerd in een volvo xc60 occasions, Google daar dan eerst even op. Kijk wat je allemaal kunt vinden qua informatie over deze auto en lees reviews van andere gebruikers. Op deze manier kun je voor jezelf een goed beeld schetsen en bepalen of die auto het voor jou waard is. Jij bent uiteindelijk degene die ervoor betaalt en er dus een goed gevoel bij moet hebben.

Andere Blogs

Recent