Dagje samen

Mijn vriend en ik verzinnen om de beurt een leuk uitje. Dat hoeft niet per se iets bijzonders te zijn. Het is eigenlijk meer een excuus om een vaste dag in de maand samen op pad te gaan. Als de ander iets heeft geregeld, kom je minder snel in de verleiding die afspraak te verzetten. Zo hebben we gewandeld in verschillende gebieden waar we nog niet eerder waren geweest, hebben paardgereden (was ik wat minder blij mee), hebben gebowld (heel grappig) en dat soort dingen. Om een beetje een beeld te geven. Het is grappig dat je daardoor weer nieuwe dingen van elkaar ontdekt. Zo wist hij niet dat ik bang voor paarden ben en wist ik niet dat hij er heel grappig uitzag in bowlingschoenen. We vinden het zelf dus een enorm succes en kijken steeds erg uit naar ons vaste dagje samen.

Proeverij

Vorige maand was mijn vriend aan de beurt iets te bedenken. Hij had mij meegenomen naar een winkel waar we verschillende koffieapparaten gingen uitproberen. Ik snapte wel waar dat vandaan kwam, want ik ben zo iemand die zweert bij mijn oude vertrouwde filterapparaat. We gingen dus lekker koffiedrinken met elkaar en daarna, hoopte hij, een luxe koffie- of espressoapparaat kopen. De koffie die we proefden was zeker lekker en ik ging er verder niet moeilijk over doen en dus overstag. Wel onder voorwaarde dat ik mijn filterapparaat niet weg hoefde te doen. Dat vond hij een prima deal. Samen namen we onze nieuwe aanwinst en een zak koffiebonen mee naar huis.

Lange film

Eenmaal thuis bespraken we dat het natuurlijk erg uitmaakt welke koffiebonen je koopt. We bestelden daarom een paar verschillende soorten om de jacht naar onze favoriete koffie te beginnen. ’s Avonds had hij gereserveerd bij een eettentje dicht in de buurt. Door de hoeveelheid koffie die we die middag hadden gedronken, werden we maar niet moe. Thuis besloten we daarom een film te gaan kijken. We kozen expres eentje uit die erg lang duurde, zodat we er hipelijk slaperig van zouden worden. Uiteindelijk is dat gelukt, want we zijn allebei op de bank in slaap gevallen en werden daardoor een beetje brak wakker. Blijkbaar was het al ochtend, want een buurman was enthousiast aan het klussen. Zuchtend strompelde ik naar de douche en toen ik daar onderuit kwam, rook ik een heerlijke geur. Mijn vriend overhandigde mij het eerste kopje koffie dat hij gezet had met onze luxe koffieapparaat. Ik voelde me ineens helemaal klaar voor de nieuwe dag!

Andere Blogs

Recent