Reizen naar Bali, waar moet je rekening mee houden?

Bali kan erg overweldigend zijn voor mensen als zij hier voor het eerst komen. Het is druk, er heerst een totaal andere cultuur, en mensen spreken jou continu aan om iets aan jou te verkopen. Een rondreis Bali heeft de potentie om een onvergetelijke vakantie te worden, maar er zijn wel een aantal dingen waar je op moet letten. Daarom hier een klein aantal tips die je wilt weten voordat je Bali bezoekt!

Reisdocumenten

Net als met veel landen buiten de Schengenlanden heb je een geldig paspoort nodig om Indonesië te bezoeken. Ook een reisvisum is verplicht om te hebben. Gelukkig kan je, als je maximaal 30 dagen in Indonesië verblijft, gratis dat visum ophalen bij aankomst op het vliegveld van Indonesië. Wil je langer dan 30 dagen verblijven, dan zal je een visum moeten aanschaffen voor ongeveer 90 euro. Zorg ook dat je de juiste vaccinaties hebt. Zeker als je op een doorreis bent kan een inenting tegen de gele koorts verplicht zijn. De GGD kan jou hierbij verder van dienst zijn.

Onderhandelen

Tenzij het anders is aangegeven zal je de mogelijkheid hebben om te onderhandelen. Soms is het noodzakelijk om niet opgelicht te worden, en andere keren is het meer symbolisch. Stiekem is het best leuk om te doen, en het kan je ook nog een beetje geld besparen.

Vervoer

In principe zijn de "officiële" taxi's van Blue Bird Taxis. Deze taxi's zijn veilig, en niet al te duur. Het is wel zo dat heel veel dingen niet zo duur zijn, dus ook taxi's kunnen nog goedkoper. Met de Grab-app, die ongeveer hetzelfde werkt als Uber, kan je voor ongeveer de helft van de prijs een taxi regelen.

Op straat

Bali is voor een flink deel afhankelijk van de toeristen. Het is dus ook niet zo gek dat veel verkopers en mensen die diensten aanbieden jou continu zullen aanspreken. Hierbij proberen zij natuurlijk te profiteren van het feit dat toeristen relatief rijk zijn. De informele sector is gigantisch, en je wilt dus ook uitkijken dat je niet zomaar overal jouw geld zichtbaar hebt. Ook moet je voorzichtig zijn met het geven van een credit card.

Het verkeer

Het verkeer op Bali is heel chaotisch. In vergelijking met Nederland lijkt het wel alsof iedereen op een circuit rijdt. Een oversteekplaats voor voetgangers is nergens garantie voor, dus kijk altijd heel goed uit wanneer je aan het verkeer deelneemt.

Uiteindelijk is Bali gewoon een geweldige bestemming voor een vakantie. Net als op alle vreemde plekken moet je gewoon iets beter je best doen om jezelf wegwijs te maken. Hier wen je heel snel aan, en dan kan je zorgeloos genieten, boek daarom gauw jouw vliegtickets Bali!

Andere Blogs

Recent