Telefoon vergelijken met kinderen om je heen

Het is weer een rommelige ochtend. De kinderen zijn later wakker dan normaal en spelen nog wat in hun pyjama beneden. Na het ontbijt vraag ik of ze zich willen aankleden. Nee, nee en nog eens nee. Ik laat het voor wat het is en begin een beetje op te ruimen. Een uur later vraag ik het ze nog eens. Wederom krijg ik hetzelfde antwoord van ze. Nee. De kinderen luisteren niet. Dit gaat nog een zware dag worden.

Karma

Halverwege de ochtend zijn de kinderen nog steeds niet aangekleed en besluit om het maar te laten gaan. Ik heb inmiddels mijn laptop gepakt en ben wat aan het surfen op internet. Mijn mobiele telefoon abonnement loopt binnenkort af en ben wat aan het vergelijken. Mijn mobiele telefoon vergelijken met een andere telefoon valt nog niet mee. Al snel rennen en springen de kinderen om mij heen en vragen negatieve aandacht. Iets wat ik ontzettend irritant vind maar besluit om er geen aandacht aan te geven. Wel geef ik ze nog even mee dat ik ook niet naar hun ga luisteren en ga weer verder op de laptop.

Voordat ik er erg in heb stoeien ze elkaar alweer de tent uit. Binnen de kortste keren ligt de oudste op de vloer met een tand door haar lip. Tijdens het stoeien is ze van de bank gevallen. Recht met haar gezicht op de laminaat vloer. Karma noem ik dat altijd. En ik hoop maar dat ze er van leren.

Zelden spoed

Als er iets met de kinderen is maak je je altijd meer zorgen dan nodig is. Zo blijkt achteraf. De tand door de lip ziet er erg vervelend en pijnlijk uit. Het bloed als een rund en haar lip wordt steeds dikker. Nu komt mijn EHBO cursus goed van pas. Met een natte koude handdoek probeer ik het bloeden te stoppen. Na 5 minuten is het bloeden gestopt en kijk ik naar de wond. Een grote, best diepe, snee zit er in haar lip. Voor de zekerheid bel ik toch maar even de dokter en ze vraagt of ik een foto kan sturen. Na een kwartier word ik teruggebeld en gelukkig is er niks aan de hand. Bij kinderen lijkt het altijd erger dan dat het in werkelijkheid is. Vrolijk spelen de meiden verder en besluiten nu toch maar te luisteren naar me. Aan het eind van de middag is haar lip alweer over en de snee is geheeld.

Andere Blogs

Recent