Shoppen

Ik hou ontzettend veel van winkelen. Gewoon het simpele slenteren door de stad. Een beetje rondkijken in verschillende winkels. Leuke kleren passen en modeshows doen voor mijn vriendinnen. Dit vind ik allemaal heerlijk en geniet ik met grote maten van. Vaak ga ik op zondag naar de stad. Ik vind het op zaterdag te druk. De meeste steden hebben nu ook koopzondag, dus dan kan ik de hele zondag in allerlei leuke winkels terecht. Vaak ga ik met mijn vriendinnen. We combineren het dan met een high tea of een lekkere lunch in de stad. Hierdoor zijn we lekker even weg van huis en kunnen gezellig bijkletsen. 

Opzoek naar treggings

Afgelopen week was ik samen aan het shoppen met Charlotte in Rotterdam. We hadden vandaag een beetje een ander doel dan normaal. Zij was namelijk opzoek naar plus size treggings. Dit is een soort stevige legging. Sinds ze zwanger is geweest bleven de kilo’s namelijk een beetje hangen. Dus ze was opzoek naar andere opties om de spijkerbroeken te vervangen. Zij had van haar vriendin Klara gehoord dat deze grote maten tregginghaar heel erg bevielen. Dus wilde Charlotte dit ook uitproberen. Die dag gingen we daar dus samen naar opzoek. Het was nog niet zo makkelijk als wij dachten. In veel winkels hangen vooral kleren met kleinere maten. Wat voor mij goed uitkwam, maar minder handig voor Charlotte was. 

Kletsen

Richting een uurtje of half een waren we er allebei even klaar mee. Het lukte niet om ze te vinden. Dus we besloten om samen even te gaan lunchen. Het was lekker weer dus we schoven aan op een terrasje. Hier bestelden we allebei een heerlijk broodje gerookte zalm. Dit liet ons al snel vergeten dat we die ochtend nog niet zo goed waren geslaagd. Nadat we de koffie ophadden, ging onze zoektocht verder.  We waren druk in de klets geraakt. Mijn oudste zoon was net twaalf jaar geworden. En moest nu dus zijn middelbare school gaan uitkiezen. Dit was lastig, want er zitten drie goede middelbare scholen in onze stad. Ik vond het soms lastig om de keuze helemaal aan hem over te laten. Maar Charlotte drukte mij op mijn hart dat dat wel het beste is. Aangezien hij naar school moet gaan, en hij het dus naar zijn zin moet hebben. Ik vond dat ze hier wel gelijk in had en voelde meteen een last van mijn schouders vallen. Vlak daarna liepen we een grootwarenhuis in. En recht voor ons stond een groot rek. Dat hele rek hing vol met treggings. Wat een geluk! En dat maakte onze shop dag helemaal compleet.