Een nieuw hoortoestel kopen

Een nieuw hoortoestel kopen, kan bijna net zo persoonlijk (en moeilijk) zijn als op date gaan met een persoon: hij moet perfect bij jou passen en op jouw wensen afgesteld zijn. De een weet van te voren al precies welk hoortoestel het gaat worden terwijl de ander weken aan het zoeken is naar de perfecte balans in eigenschappen en specificaties. In deze blog zal ik zeggen hoe ik in mijn meest recente zoektocht te werk ben gegaan.

Kies wat jij mooi vind

Ik ben nooit heel erg gevoelig geweest voor het hipste van het hipste of het duurste van het duurste dus in mijn meest recente zoektocht, 2 maanden geleden, ben ik met een frisse blik de winkel gaan kijken naar hoortoestellen en ben ik ze gaan bekijken vanuit een esthetisch oogpunt. Het oog wil namelijk ook wat en over smaak valt niet te twisten. Dit draaide echter uit op totale chaos in mijn hoofd. De hoortoestellen die ik mooi vond, varieerden in prijs namelijk van 99 tot bijna 999 euro en nou wist ik nog niks over verdere specificaties en eigenschappen van de telefoons. Er was op dat moment geen medewerker beschikbaar in de winkel dus ik heb een aantal modellen/typenummers opgeschreven en ben weer naar huis gegaan.

Kijken en vergelijken

Eenmaal thuis kroop ik achter mijn computer en ben op internet de modellen gaan vergelijken. Het grappige was dat ik toen pas zag dat vier van de vijf modellen van verschillende merken waren. Ik heb dus blijkbaar geen voorkeur voor een specifiek merk, dacht ik. Na wat zoek en vergelijk werk vielen er al gauw twee  af: eenvoudige modellen die niet aan mijn wensen voldoen.. Nu ik namelijk wist wat voor model hoortoestel ik mooi vind was het tijd om dieper in te gaan op de eigenschappen en specificaties van hen. Omdat ik verder niet zo technisch ingesteld ben stelde ik mijn toekomstige hoortoestel eenvoudige eisen voor: kloppend qua huidskleur, goed geluid en comfort in pasvorm.

De knoop doorhakken en je spaarrekening leegtrekken

Ik heb niet echt mijn spaarrekening leeg getrokken hoor, maar na een paar dagen kijken en vergelijken viel mijn keuze toch echt op een specifiek hoortoestel.. Helaas viel deze wel wat buiten mijn budget. Na nog langer zoeken besloot ik dat ik dan toch maar wat meer geld zou uitgeven, dit hoortoestel past perfect bij mij: toch minder duur dan zijn nieuwere broertje en qua specificaties helemaal naar mijn wens. En weet je wat: het was mijn eerste keus toen ik nietsvermoedend de winkel in liep. Zou het dan toch voorbestemd zijn?

Andere Blogs

Recent