Dit moet jij weten over het laten aanleggen van je gevelbekleding

Investeren in een nieuwe gevel is het niet iets wat je zomaar doet. Je doet dit vaak alleen maar wanneer je een nieuwe woning koopt of er enorme schade is aan je dak. Een gevel gaat gemiddeld tientallen jaren mee en het aanleggen van nieuwe gevelbekleding brengt redelijk grote kosten met zich mee. Wel is het in dit geval van een groot belang dat je dit in een keer goed doet. Zorg er dan ook voor dat je goed bent voorbereid voordat je begint met de renovatie en kijk goed naar de mogelijkheden die je hebt. In dit artikel kun jij wat meer vinden over waar je naar moet kijken bij het aanleggen van nieuwe gevelbekleding.

Verschillende soorten gevelbekleding waar je uit kunt kiezen

Wanneer je op zoek gaat naar gevelbekleding zijn er een aantal verschillende materialen waar je uit kunt kiezen. Het is onder andere mogelijk om gebruikt te maken van aluminium, keramiek en kunststof. Toch is het gebruiken van hout op dit moment het meest populair. Zo is het onder andere mogelijk om gebruik te maken van merbau. Dit is een vorm van hout die de juiste eigenschappen heeft om gebruikt te worden voor gevelbekleding. Bij het kopen van bedekking voor je gevel is het nodig dat het hout tegen een stootje kan en niet meteen gaat rotten wanneer er wat vocht mee in aanraking komt. Dit zal er namelijk voor zorgen dat jij je gevelbekleding als geheel moet gaan vervangen. De kosten die hierbij komen kijken zijn enorm en dit wil je dan ook het liefste voorkomen.

De kosten die er komen kijken bij het aanleggen van je gevel

Het aanleggen van je gevelbekleding kost wanneer je normaal hout koopt ongeveer tussen de 80 en 120 euro per vierkante meter. Dit is wanneer je kiest voor andere materialen echter soms een stuk meer. Ook is het echter belangrijk dat je rekening houdt met de kosten van de isolatie. Je zult om de kou buiten te houden er namelijk ook voor moeten zorgen dat er een goede isolatie is. Hoe beter de isolatie is, des te meer je zult betalen voor het laten aanleggen van de bekleding. Wel is het zo dat je op de lange termijn ook een hoop geld kunt besparen door de juiste isolatie.

 

Andere Blogs

Recent