Hoe richt je een kantoor in?

Na een lange tijd hard werken heb je het eindelijk voor elkaar gekregen om een eigen bedrijf goed te laten lopen. Je wilt graag doorgroeien en bent op zoek naar een nieuwe kantoorruimte. Al snel kom je erachter dat het vinden van een geschikte ruimte erg lastig kan zijn. Zo dien je na te denken over de locatie, maar daarnaast ook nog over de grootte en de hoeveelheid lichtinval. Als je uiteindelijk eenmaal een mooie ruimte hebt gevonden, komt de volgende lastige stap. Hoe richt je het kantoor in en hoe zorg je ervoor dat je eventueel snel op kunt schalen?

 

Hoe ziet het toekomstplan eruit?

 

Indien je een nieuw kantoor wilt, is het allereerst belangrijk om na te denken over de toekomst. Hoeveel man denk je binnen twee jaar op het kantoor te hebben en wat voor taken voeren zij voornamelijk uit. Wanneer je de kans groot acht dat het bedrijf de komende jaren behoorlijk in omvang toe gaat nemen, dan is het zeer verstandig om op zoek te gaan naar een wat grotere ruimte. Daarnaast is het ook een echte aanrader om alvast materialen aan te schaffen die het opschalen makkelijker maken. Een voorbeeld hiervan zijn stapelbare stoelen. Voor stapelbare stoelen heb je maar een beperkte hoeveelheid ruimte nodig waardoor je ze dus op het kantoor kunt laten staan. Indien het team snel groter wordt, kun je (tijdelijk) deze stoelen inzetten. Daarnaast zijn deze stoelen ook erg handig voor bijvoorbeeld een bedrijfsfeestje.

 

Wil je een eigen kantoor?

Een andere vraag waar je goed over na moet denken is of je behoefte hebt aan een eigen werkplek met dichte deur. Indien je verwacht dat je veel afspraken gaat hebben dan is dit een echte aanrader. Je kan men dan op je eigen werkplek ontvangen en daar het een en ander door te nemen. Mocht je een eigen werkplek willen dan doe je er goed aan om op zoek te gaan naar een directiebureau. Kies een wat groter bureau zodat je hier eventueel samen met iemand aan kunt zitten. Naast enkel een directiebureau kun je er ook voor kiezen om nog een tafel in de ruimte te plaatsen. Zet hier standaard twee schone glazen en een karaf neer en zorg ervoor dat iedere gast op de juiste manier wordt ontvangen. Naast dat dit voor jezelf prettig is, straal je hier ook klasse mee uit.

Andere Blogs

Recent